BAS JO10-1 - DSV '61 JO10-1 : 4-3

BAS JO10-1 4 - 3  DSV '61 JO10-1
8-12-2018, 09:00 uur

Doorzetten van de goede reeks!

Na de overwinning vorige week bij Dronten ( Altijd lekker ) was het zaak om de goede reeks door te zetten. Het lijkt er op dat de jongens elkaar gevonden hebben en het is zaak om nu door te pakken.

Het is zaterdagmorgen 8 december. De hele avond ervoor en in de ochtend regent het pijpenstelen. Er wordt zelfs gezinspeeld op een afgelasting. Gelukkig hebben we nu kunstgras en de jongens zelf dachten er ook anders over! Ze hebben er zin in!
De supporters zitten onder de overkapping te kijken naar de warming-up, terwijl de leiders en trainer in de regen aanwijzingen moeten geven!
We zorgen voor wat koffie en 1 thee voor de trainer, zodat we kunnen beginnen!

Het 1e kwart:
BAS begint meteen goed! We zitten er kort op en we strijden er vol voor. Na 5 minuten lijden we balverlies op het middenveld en krijgen we de 0-1 tegen. Het brengt de jongens niet van de wijs. Het spel golft op en neer en van beide kanten wordt er hard gewerkt en zelfs goed gevoetbald bij tijd en wijle. We krijgen een aantal grote kansen, echter worden ze niet afgemaakt. Het zal toch niet weer zo’n wedstrijd worden......... Ook DSV doet goed mee en het is leuk om te zien dat twee teams plezier in het spel hebben en hard maar fair voetballen. Na een gelijkwaardige 1e kwart met kansen over en weer blijft het 0-1.

Het 2e kwart:
De leiders peppen de jongens nog goed op! Want het gaat goed! Blijf zo doorgaan en hard werken en het komt echt wel goed!
De kopjes gaan omhoog en we beginnen weer.
We zitten net goed en wel en de bal komt vanaf de verdediging van DSV terug gestuiterd naar Thijs. Hij schiet met een volley prachtig raak! Wat een goal! Zo wat een begin! Dat belooft wat!
BAS gaat inderdaad verder waar ze mee begonnen zijn. Jurre wordt prachtig voor de keeper gezet komt 1 op 1 met de keeper. Helaas wordt deze kans niet verzilverd, maar het geeft wel aan dat het goed gaat! De supporters van beide kanten vinden het mooi om te zien.
BAS neemt vanaf nu wel echt de wedstrijd over en ze krijgen kans op kans. Thijs komt ook alleen tegenover de keeper, echter mislukt zijn poging nu wel. Wat vooral opvalt is dat de zijkanten worden benut en er meer diepgang in het spel zit.
Het is wederom Thijs die schiet van afstand....... Op de lat! Verdorie denken we! Echter dacht Nik er anders over hij dacht ik schiet de rebound er wel in! 2-1! Loon naar werken en langs de kant neemt het enthousiasme toe!
Iedereen speelt netjes mee! Van keeper tot aan de spits. Wat een mooie 1e en 2e kwart. De spelbegeleider fluit af en het is nu rust!
Zodat we even bij kunnen komen want van de kou hebben we geen last door de wedstrijd!

Het 3e kwart:

In de rust zie je de leiders en de trainer de jongens oppeppen. Want het gaat goed, maar de tegenstander ook en we moeten niet verslappen! Dus blijf er vol voor gaan jongens hoor je vanaf de zijkant.
Het 3e kwart begint en BAS gaat inderdaad door met voetballen en werken. We krijgen wat kansen, maar we verzuimen om uit te lopen. Juist als je denkt de 3-1 komt er zo aan krijgt DSV een corner en vanaf de zijkant met een onhoudbare afstandsschot valt de 2-2. Je maakt de kansen niet af en je krijgt de ouderwetse deksel op de neus.
Vanaf nu ruikt DSV ook mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Alhoewel BAS keihard doorwerkt lijkt DSV nu toch echt de overhand te krijgen.
Gelukkig is dit van korte duur! BAS toont veerkracht en zet de schouders er weer onder! Er volgt een mooie aanval met alle schijven en afmaker Nik. Een vloeiende aanval en schitterend samenspel. 3-2! Het spel golft echt op en neer en net als je denkt dat DSV de overhand heeft maken wij 3-2!
Dit is ook meteen het eind van het 3e kwart.
Jongens nog 1 kwart! We trekken deze overwinning over de streep hoor je vanaf de zijkant!
Echter hoor je bij DSV hetzelfde! We zijn als BAS misschien iets beter maar het is gelijkwaardig en dan moet je wel blijven knokken!

Het 4e kwart:

Het begin is weer voor ons we gaan er vol voor! Echter duurt dit niet lang en DSV neemt de regie over. Ze willen niet verliezen. Er volgen een handvol grote kansen, maar telkens houdt BAS vol. Meestal met kunst en vliegwerk en een keeper die wel een octopus lijkt. Hij wil er niet in voor DSV. Het is voor ons aan de kant wel billenknijpen geworden. Je hoort de oe en aa’s van de toeschouwers. We hebben zelf nog geen goede kans gehad en DSV al meerdere! Na 2 keer pareren door onze keeper is er een afvallende bal en die wordt er keihard in geknald. Het gebeurt dan toch 2 minuten voor het eind 3-3. Het zat er aan te komen en iedereen dacht dit is een mooi resultaat voor beide kanten. Echter dacht het team daar anders over! Zij loerden op de counter omdat DSV dacht nog meer te halen. En een mooie counter volgt!
De balt komt net voor de verdediging bij Marc terecht. Hij speelt 2 man uit en passt in de loop van Thijs. En in de korte hoek verschalkt hij de keeper. 4-3! Wat een stunt! Vlak voor het einde de winnende maken uit een counter!
Geweldig de supporters juichen en ook wordt er meteen afgefloten!
Dit was een echte teamprestatie. Elke speler deed zijn taak! De keeper hield ons staande in het derde kwart. De verdedigers gooide hun hebben en houden in de strijd. De middenvelders renden het hele veld over om aan te vallen en te verdedigen en de aanvallers verdedigden mee! Een top wedstrijd jongens.

Wat een wedstrijd jullie hebben de winterstop verdiend en ga zo door!