17-11-2018, 11:30 uur
Langezand, Sportparkweg 5 Lelystad

SV Lelystad tegen BAS

Opstelling 3-1-1 van rechts naar links: Jur, Thomas, Nik, Jurre en Thijs. Jorden uiteraard op doel.

Geweldig mooi voetbal weer, we spelen op het hoofdveld en beginnen sterk. Een paar goede verdedigingde acties van Jur en Thomas. Snel volgt onze 1e aanval, Thijs 1 tegen 1, alleen wordt afgefloten door aanvalsfout.

Thomas coacht in de verdediging, Jurre een stevige verdedigingde actie, alleen vanaf dat moment laat de scheidsrechter zich gelden en vloot ons stevig verdedigen een paar keer af. De jongens raakten hier blijkbaar een beetje door van slag en SVL werd hierdoorsterker. Goed schot van SVL, Jorden pareert knap. Wissel, Julian in het veld voor Nik. Vanuit het niets 1-0 , Jorden wil de bal wegtrappen, alleen jammer dat Thomas de bal tegen scheenbeen krijgt en in eigen doel beland. Vrij snel daarop een mooi afstandschot die weer knap gered wordt door Jorden. De 2-0 is onhoudbaar. BAS in actie, Jurre schiet op doel, keeper heeft hem. Vrij snel 3-0 uit een vrije trap. 2e wissel, Nik voor Jurre. Vrij snel 4-0 en binnen 2 minuten al 6-0. Het spel wordt slap. 3e wissel Jurre voor Jur. We gaan met 7-0 de rust in en de coaches laten van zich horen en pakken de mannen hard aan.

4e wissel, Jur voor Nik en 2e helft van start. Wordt snel 8-0, maar dan blijkt snel dat de preek in de rust is aangekomen bij de mannen. Thomas past vanuit de zijlijn naar Jurre en die schiet de bal tegen de touwen 8-1. Snel daarop een mooie aanval, Thomas past naar Jurre, die op zijn beurt Thijs bereikt 8-2. Helaas wordt het 9-2. Jorden pakt nog wat ballen. De toeschouwers van BAS zijn de scheids spuugzat en laten dat weten ook. Scheids blaast een paar keer hard op zijn fluit en komt zijn beklag doen aan de zijlijn. Hard afstandschot van Julian die rakelings naast gaat, uiteindelijk wordt het 12-2,

2e helft was een stuk beter. Volgende keer weer de beuk erin!