Go Ahead K. JO10-2 9 - 1  BAS JO10-1
22-9-2018, 10:45 uur
Cellesbroek-Middenwetering, Buitenbroeksweg 2 Kampen

De eerste wedstrijd van de competitie

Het was duidelijk dat na de vorige wedstrijd de neuzen allemaal dezelfde kant op moesten. De trainer, leider en spelers begrepen dat het tijd was om de mouwen op te stropen en te laten zien dat we er vol voor gaan! We keken dan ook uit naar de wedstrijd tegen Go Ahead Kampen en gingen vol goede moed naar het sportcomplex.
Daar aangekomen stonden de koppies meteen strak en gingen de leiders serieus beginnen met de warming up. Dit belooft veel goeds........

Om 10:45 begint de wedstrijd en de jongens waren helemaal klaar om weer de wei in te gaan. De fluit gaat en we gaan beginnen. De jongens gaan er meteen volop en Jurre laat een paar mooie rushes zien. Helaas verliezen we de bal op het middenveld en de bal valt tussen de keeper en de verdedigers 0-1........ Wat een domper, maar we laten ons niet kennen. Dit kan gebeuren het is tijd om de mouwen op te stropen en te laten zien dat we er voor gaan. Na een mooie opbouw hebben we onze eerste kans via Jur die alleen voor de keeper op duikt, maar helaas wordt er gemist. Zie je wel we krijgen de kansen wel en we moeten blijven proberen. Dit hele 1e kwart hebben we veel de bal en Go Ahead speelt lui op de counter. Oppassen geblazen en dat doen we goed. Nick krijgt nog een goede kans na een voorzet van Jurre van de zijkant, helaas mocht deze ook niet tussen de touwen vallen. De uitvallen die Go Ahead heeft wordt elke keer goed opgevangen door onze verdedigers Thomas en Jurre en onze keeper. De spelbegeleider fluit voor het einde van het eerste kwart. We hebben het gevoel dat er vandaag meer in zit!
Na een speech van de leiders zie je dat de jongens er in geloven en dat we echt een kans maken.

Het tweede kwart begint en we vliegen letterlijk het veld in. Wat een motivatie dit belooft wat dit seizoen. Binnen 5 minuten krijgen we 3 goede uitgespeelde kansen. Maar zoals zo vaak in het voetbal wanneer je zelf niet scoort...... Zucht wat onterecht een smerige counter en het is in plaats van 1-1 nu 0-2. Maar je ziet nog steeds de verbetenheid! Goed zo blijf doorgaan roepen we allemaal, Ga het duel we kunnen dit nog recht trekken. En inderdaad laten we weer veerkracht zien! We krijgen twee grote kansen net voor rust. Echter is het vandaag zo'n dag dat hij niet mag vallen. Frustrerend om te zien dat we onszelf tekort doen tegen een tegenstander die hoger aangeschreven stond. Dus een dik compliment voor het team en de begeleiders die de jongens goed hebben voorbereid en na de rust pakken we het weer op is de afspraak!

Het derde kwart begint en je ziet dat Go Ahead Kampen getergd is en wil uitlopen. Ze zetten ons meteen onder druk en scoren vrijwel binnen een minuut de 3-0. Nu wordt het wel erg moeilijk maar het kan nog! Echter wordt dit ons minst goede periode van dit duel. We komen fysiek te kort en verliezen vaak het duel waardoor veel afvallende ballen voor Go Ahead is waardoor we niet meer aan voetballen toekomen. Het doel wordt constant onder vuur genomen, maar gelukkig pareert onze keeper Jorden nog veel ballen. Maar op een gegeven moment was het niet meer te doen en vielen er al snel de 4-0 en zelfs de 5-0 binnen. Heel erg jammer want we hebben zo hard gewerkt en net wanneer Go Ahead er op klapt kunnen we het niet opbrengen om tegenstand te geven. Net voor het eindsignaal van het derde kwart valt de 6-0. Je ziet de kopjes hangen en dat is juist niet wat er had moeten gebeuren. De jongens zijn een beetje beduusd. Hoe kon dit gebeuren..........

De leiders laten zien wat ze in huis hebben en weten de jongens toch weer in het gareel te krijgen en de focus weer terug te krijgen. Misschien is de wedstrijd verloren maar er is nog een kwart en die gaan we vol in! Je ziet dat ze harder werken en warempel ze winnen meer duels! Ze kunnen het wel en het geloof in een goede afsluiting van deze wedstrijd zit er in! Na een mooie combinatie over alle schijven van keeper tot buitenspeler weet Jurre op te stomen en hij scoort de 6-1!! Gelukkig en nu doorzetten, maar het lijkt wel of deze inspanningen het laatste was en de wedstrijd kabbelde door met een 7-1, 8-1 en 9-1 als eindstand.

Na de wedstrijd kunnen we zeggen dat er werk aan de winkel is, maar er is vooruitgang. We hielden het lang vol en wanneer we de kansen afmaken en vol voor de duels gaan we echt een kans maken de volgende wedstrijden. Een compliment aan de toeschouwers die voor heerlijke koffie zorgden en de leiders die de focus er op hielden en de jongen bleven aanmoedigen. En jongens volgende week knallen!!