BAS JO10-1 - Nunspeet JO10-2 : 3-9

BAS JO10-1 3 - 9  Nunspeet JO10-2
8-9-2018, 09:00 uur

De kop is er af

Vandaag was het voor de mannen van JO10-1 de eerste echte test voor het nieuwe seizoen. Van te voren was het op papier al wel duidelijk dat het een direct een serieuze test zou worden. Nunspeet is een grote vereniging met het nodige talent.

Nog even op scherp gezet door de trainer en de leiders gaan mannen richting veld 4A en starten de warming up. Het veld wordt klaargezet en de wedstrijd kan beginnen.

Al vrij vlot is het BAS die een bal uit het net moet vissen. De 0-1 staat op het bord en niet veel later ook de 0-2. De mannen uit Nunspeet spelen goed samen en houden druk op de goal van BAS. Met wat geluk een spaarzame kans in het eerste kwart voor BAS, maar wel gelijk een doelpunt. Het is Nik die de 1-2 op het bord zet en daarmee zorgt voor de aansluiting. Einde van het eerste kwart.

Gesterkt door de goal komt BAS goed uit de startblokken voor het 2e kwart. Marc gaat op z’n Marcs sterk door en maakt de 2-2. Helaas juichen we iets te vroeg, want binnen een mum van tijd zet Nunspeet de 2-3 en 2-4 op het bord. Waar Nunspeet sterkt combineert en elkaar makkelijk vindt, dwalen de mannen van BAS door het veld. Posities worden wel eens vergeten en Nunspeet profiteert. Ondanks enkele goede reddingen is uiteindelijk de 2-5 een feit. Gelukkig weet Joost net voor de rust op dezelfde manier als z’n broer sterk door te gaan en maakt de 3-5. Einde van de 2e kwart.

In de rust bespreken de leiders en trainer de tactiek nog eens uitvoerig, want in de training laten deze toppers toch echt andere dingen zien. Weer helemaal op scherp start het 3e kwart. De mannen zijn weer gefocust, scherp en voetballen sterk. Met wat pech valt na enkele minuten de 3-6. Mooie goal van Nunspeet en niets aan te doen. Het goede voetbal zetten de mannen door en net voor het einde van het 3e kwart valt helaas ook de 3-7. Dit waren 12,5 sterke minuten!!

Het 4e en laatste kwart gaat van start. Nunspeet neemt wat gas terug en speelt de bal geconcentreerd rond. BAS probeert het wel, maar komt gewoon tekort tegen deze goede sterke tegenstander. Nunspeet is op dit moment simpelweg een klasse beter. De 3-8 en 3-9 worden nog op het scorebord gezet en dan fluit de spelbegeleider voor het einde van de wedstrijd.

Voor nu brengt BAS te weinig om van een tegenstander als Nunspeet te kunnen winnen. Het 3e kwart was sterk en moet de basis zijn voor de trainingen van komende week.
Volgende week wacht een uitwedstrijd in Harderwijk bij VVOG. Een vereniging die we kunnen vergelijken met Nunspeet, wederom een zware dobber.